Felsőoktatás Eduline

Ivással ünneplik a vizsgaidőszak végét.

Elolvasom

A felsőoktatásban résztvevő diákokról sokszor az a hír járja, hogy rendszeresen önkívületbe isszák magukat. Egy buli a felkészülés előtt, egy buli a vizsgaidőszakban, csak úgy lazításképpen, és természetesen sok és vad buli a sikeres vizsgák után. Azonban egyre többen vannak azok is, akik nem szeretnének beállni ebbe a sorba és inkább az absztinenciát választják. Vajon mennyire nehéz az ő helyzetük?

Közoktatás Eduline

Szesszel kezelt stressz

Elolvasom

A 16 évesek közül minden harmadik alkoholhoz, cigarettához vagy a különböző drogok valamelyikéhez fordul, hogy megbirkózzon a tanulmányi nehézségekkel, és a vizsgák okozta stresszel – állítja egy új tanulmány. Mint kiderült, a megkérdezett tinédzserek harminc százaléka szesszel csillapította az érettségi vizsga feszültségeit. A gyerekek több mint negyede ugyanis azt állítja: az iskolai tanulmányok rengeteg stresszel járnak.

Közoktatás Eduline

Diákélet: félelem, drogok és alkohol

Elolvasom

Egy felmérés szerint a diákok 48%-át éri szóbeli, vagy pszichés erőszak az iskolában. Az adatokból az is kiderült, hogy több ezer fiatal használ drogot, vagy fogyaszt alkoholt – sokan közülük mindössze tíz évesek.

Közoktatás Eduline

A józanság fokozatai

Elolvasom

Az amerikai National Center for Education Statistics tanulmánya szerint Virginia állami iskoláinak 94 százaléka zéró toleranciát tanúsít a fegyverek, 88 százaléka a drogok, 87 százaléka az alkohol, 79 százaléka a dohányzás, valamint az erőszakkal szemben. Tagadhatatlan, az I. Erzsébet angol királynőről elnevezett nemzetközösség markánsan különbözik is az USA többi tagállamától, és nem éppen az államformája miatt.

1 2 3