Közoktatás Eduline

Az önkormányzatoktól elvont adóból fizetné a kormány a tanárokat

Elolvasom

Helyi adók elvonásával teremtené meg a kormány az állami közoktatás pénzügyi forrásait, erről a jövő héten megjelenő Magyary Zoltán-tervben lehetnek részletek - tudta meg az Index. Jelenlegi formájában megszűnhet az iparűzési és a gépjárműadó, de akár az idegenforgalmi is, legalábbis az önkormányzatok helyett a költségvetésbe kerülnének. Az ipából az idén 505 milliárd forint folyhat be, a gépjárműadó 73, az idegenforgalmi 6 milliárdos tétel.

Felsőoktatás Eduline

Mekkora biznisz az egyetemi sport?

Elolvasom

Míg a magyarországi felsőoktatási intézményekben első a tanulás, és csak második a testnevelés, ez az Egyesült Államok számos iskolájában megfordult. Ott ugyanis az egyetemi sport kőkemény üzlet.

Felsőoktatás Eduline

Mit kezdjek a gazdasági diplomámmal?

Elolvasom

A nagyobb, külföldi tulajdonú, Közép-Magyarországon elhelyezkedő, és exportra termelő cégek szívják fel a legtöbb pályakezdő közgazdászt és pénzügyest. A kisebb cégek sokat akarnak alkalmazottaiktól, és jobban félnek a friss diplomásoktól, - akik viszont a Big4-ról álmodoznak, fizetési igényeik pedig sokszor jóval túllépik a reális határt. Munkaerő-piaci körkép a gazdasági végzettségűek szemével.

Felsőoktatás Eduline

Egyetem kizárólag nyugdíjasoknak

Elolvasom

Nyugdíjas egyetem nyílik jövő héten Győrött; programjai iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt, s jelzi, hogy az idősebb korosztály is igényli az új ismereteket a tudomány és az élet különféle területeiről.

Közoktatás Eduline

Magyar Nemzet: roma-ösztöndíjak helyett milliós tanulmányok

Elolvasom

Nemzetközi roma szervezet külföldi munkatársainak adó- és járulékterhét, külföldi szakértők tanulmányait fedezik jórészt abból a 85 millió forint közpénzből, amely eredetileg a 15 ezer hazai tanulót érintő cigány ösztöndíjrendszer működtetését szolgálta volna a központi költségvetésből - tudta meg a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Adók, hitelek, bankrendszer, tőzsde ? – A középiskolások pénzügyi ismeretek nélkül lépnek a nagybetűs életbe

Elolvasom

A középiskolások hiányzó pénzügyi ismereteire világított rá a Modern Üzleti Tudományok Főiskola végzős hallgatójának, Takács Zoltánnak szakdolgozata. A szomorú eredményt hozó kérdőívek kiértékelése után azonban nem csupán egy pont került a végzős munkájára, hisz a MÜTF pénzügyes hallgatói kezdeményezésére három tatabányai középiskolában kezdődnek el pénzügyi kurzusok. A novemberben induló 10 alkalmas felkészítő órák körbejárják a banki alapfogalmakat, az adók, hitelek, tőzsde kérdéskörét és természetesen a gazdasági világválság hatásairól is szót ejtenek.

Közoktatás Eduline

Pénzügy képletek

Elolvasom

Pénzügy előadás jegyzet, fogalmak, számítások - itt készült: Mérlegképes Könyvelői tanfolyam - terjedelem: 21 oldal