szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Cikksorozatunk első részében öt olyan oldalt gyűjtöttünk össze, ahol ingyenes egyetemi kurzusokat próbálhattok ki. Legyen szó nyelvtanulásról, új hobbiról vagy tudományos kutatásról ezeket az oldalakat érdemes megnézni.

1. Coursera

©

A Coursera több mint száz felsőoktatási intézménnyel működik együtt, így hétszáznál is több online egyetemi kurzust kínálnak a természettudományoktól kezdve a gazdasági területeken át a bölcsészettudományokig, teljesen ingyen. Ha konkrét elképzelésetek van, akár egyetemi diplomát is szerezhettek online - az oldalon ugyanis elimert alap és mesterképzéseket taláhattok, viszont ezeket természetesen már nem ingyenes formában.

2. Khan Academy

Elsősorban általános és középiskolások és tanárok, valamint szülőknek készült: matekot, természettudományokat, történelmet, sőt akár művészettörténetet is tanulhattok. A tanulási folyamatot statisztikákkal követhetitek nyomon.

3. Open Culture Online Courses

Az Open Culture nem kínál saját kurzusokat, hanem az interneten már fellelhető, több mint ezer online egyetemi kurzust gyűjtötte össze. Többek között megtaláljátok rajta a Stanford, a Yale, a Harvard és az Oxford képzéseit is.

4. Udemy

A Courserához hasonló elven működő oldalon a különböző leckékből saját kurzusokat állíthattok össze. Az Udemyn vannak ingyenes és fizetős tartalmak is.

5. Academic Earth

©

Ez az oldal szintén a különböző online egyetemi kurzusok gyűjtőhelye: tudományterület és intézmény alapján is kereshettek a képzések között. Többek közt a Massachusetts Institute of Technology (MIT) több mint kétszáz kurzusát és a Stanford százhatvan előadássorozatát is megtaláljátok itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!