szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha most készültök az első félévekre az egyetemen, akkor elég sok mindent észben kell tartanotok. Mutatunk 3 dolgot, amit érdemes még most elintézni.

Könyvtári tagság

©

Az egyetemi évek alatt valószínűleg elkerülhetetlen lesz, hogy könyvtárba járjatok. Nézzetek utána, hogy milyen az egyetem könyvtárja és hol van a közelben nagyobb könyvtár. Ide iratkozzatok be még időben, így ha szükségetek lesz valamire, ezzel már nem kell törődnötök.

Dokumentumok, igazolások

©

Ha már szétnéztetek az ösztöndíjak terén és szeretnétek megpályázni valamelyiket az őszi félévben, akkor minél hamarabb érdemes informálódni arról, hogy milyen dokumentumokra lesz szükségetek, milyen igazolásokat kell csatolni a kérelemhez. Más ügyintézéshez is szükség lehet különböző dokumentumokra, írjatok egy listát és el is kezdhetitek a beszerzésüket.

Albérletbe költözés

©

Ha albérletbe fogtok költözni, akkor számos dolgot meg kell megjegyezni, figyelembe kell venni. Tisztázzátok még időben a fizetési határidőket, nézzétek át a szerződést. Nézzetek utána, annak is, hogy melyik a legegyszerűbb útvonal az egyetemre, így tudjátok majd, mikor kell elindulni.

Hány kreditet teljesíthettek anélkül, hogy fizetnetek kellene érte?

Az egyetemen izgalmasabbnál izgalmasabb tárgyakkal fogtok találkozni, fontos azonban tudnotok, hogy az ingyenesen megszerezhető kreditek száma véges. Ha tehát átestek a ló túloldalára és túl sok kreditet teljesítetek, akkor mélyen a zsebetekbe kell majd nyúlnotok az egyetem befejezése előtt. Mutatjuk a pontos szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!