szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerettek kirándulni vagy éppen túrázni? Esetleg az éjszakai égboltban gyönyörködni? Most mutatunk néhány remek appot, ami még hasznos lehet számotokra a nyári szünet alatt.

Túratervezéshez

Ez az alkalmazás kifejezetten magyarországi gyalogtúrázóknak, kerékpárosoknak és vízitúrázóknak készült. Az alkalmazásban több száz előre elkészített túraajánlatot és ezernyi látnivalót találtok, amelyek mindegyikéhez részletes ismertető, illetve számos fénykép tartozik. A térképeket akár le is tölthetitek, hogy térerő nélkül is tudjátok használni őket. Ezen kívül szállásokat, a választott területre vonatkozó időjárás-előrejelzést, csúcskeresőt, iránytűt, dőlésszögmérőt, illetve QR-kód olvasót is kaptok, ha letöltitek az alkalmazást. Az app az Országos Kéktúra teljes útvonalát és a pecsételőhelyeket is tartalmazza.

Növények felismeréséhez

Ezzel az appal fotó alapján azonosíthatjátok be a virágokat, fákat, bokrokat, fűféléket, salátaféléket, kaktuszokat és még számos egyéb növényt. Ha kifejezetten a virágokról szeretnétek többet megtudni, akkor ezt, ha pedig a gombáknak néznétek utána, akkor ezt az alkalmazást érdemes letöltenetek.

Csillagnézéshez

Bár eddig a hűvös júniusi esték, illetve a sok eső nem igazán tette lehetővé, hogy éjszakánként sokáig a szabadban maradjunk, de bízunk benne, hogy hamarosan megérkezik az igazi nyár, ami egyet jelent a csillagnézős kerti- és erdei túrákkal. Ez az alkalmazás pedig remek társatok lesz, ha nemcsak gyönyörködni szeretnétek a csillagokban, hanem jobban megismernétek őket. Az appnak a segítségével megnézhetitek a csillagok, csillagképek helyzetét az égbolton - amerre fordítjátok a telefonotokat, annak megfelelően mutatja meg csillagokat, bolygókat és egyéb csillagászati objektumokat. Ezen kívül a naprendszer bolygóiról, a galaxisokról, illetve a meteorzáporokról is rengeteg plusz információt olvashattok.

Újabb nevek az idei EFOTT fesztiválról - (vissza)jönnek a régi szép idők

Idén Flo Rida mellé még egy nemzetközi meglepetés érkezik az EFOTT-ra. Itt vannak a legújabb nevek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!