szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ELTE Pszichológiai Intézete a lelki egészséget vizsgálja egy kérdőívvel. A járvánnyal kapcsolatos korlátozások kapcsán született meg az ötlet, a kérdőívet most is ki lehet tölteni.

A "#Maradjotthon – hogy bírod?" projektet az iskolabezárások első hetében indította el az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Gyermekkori Pszichés Zavarok Kutatócsoportja. A projekt kiemelt célja a fiatalok életminőségének felmérése és a pszichés jóllét segítése a járvány időszaka során – írják oldalukon.

Maradj otthon!, mondták márciusban Neked és családodnak. Ez az új helyzet mindannyiunkat váratlanul ért, fiatalt, felnőttet egyaránt. Most valószínűleg mindenkinek vannak nehézségei, hiszen mindent máshogy kell csinálnunk – olvasható a kérdőív leírásában. Bár a karantén időszaknak vége, a kérdőívet még ki lehet tölteni, #Maradjotthon - hogy bírtad névre változott a projekt elnevezése.

A kutatásba eddig több mint 400 fiatal kapcsolódott be szüleivel. A résztvevők egy kérdőív kitöltése után heti rendszerességgel kapnak hasznos, érdeklődésüknek megfelelő anyagokat, például zene, sport, film, sütés-főzés, barkácsolás témakörben.

A válaszok alapján az derült ki, hogy a karantén időszakában minden korosztályban a barátok hiányoztak a legjobban. Ezen felül a kiskamaszoknak (11–14 év között) a legnagyobb nehézséget a folyamatos otthon maradás és a sportolás hiánya, az idősebbeknek (15–18 év között) a sportolás mellett a szórakozásról való lemondás jelentette.

A fiatalok a járványügyi korlátozások idején a nap 24 óráját a következő megoszlásban töltik el:

null

null

Tervezitek a nyári bulikat? Mutatjuk az idei EFOTT fellépőinek listáját

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai találkozója, azaz az EFOTT idén - a vírushelyzet miatt kicsit később - augusztus 26-30. között várja majd az érdeklődőket a Velencei-tó északi partjára. Mutatjuk a fellépőket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!