szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elhunyt a beadandók, esszék és szakdolgozatok egyik komoly támogatója.

Szomorú nap ez a Wordben írt dolgozatok, beadandók és szakdolgozatok világában, ugyanis 74 éves korában elhunyt Larry Tesler.

A New Yorkból indult szakember azzal írta be magát a számítástechnika történetébe, hogy megalkotta a ma már alapműveletnek számító kivágás, másolás, beillesztés parancsokat, vagyis Crtl+X, Crtl+C és Ctrl+V funkciókat - írja a hvg.hu.

Larry Tesler munkája során arra is nagy hangsúlyt fektetett, hogy a számítógépekkel való munka minél kényelmesebb legyen. Az tehát, hogy az ismert gombok az X, a C és a V betűkre kerültek, nem a véletlen műve volt. Ennek pedig borzasztóan hálásak lehetünk, akár iskolába, egyetemre vagy dolgozni járunk.

©

Ez a nap képe a Neptunról: "csúcskategóriás, elsőosztályú elektronikus tanulmányi rendszer"

Az egyetemi évek alatt mindenki megismeri a Neptun különös világát. A vizsgaidőszakban és a tantárgyfelvételnél pedig nagyon sok közös percet, órát vagy akár napot is eltölthettek a kedvenc egyetemi felületetekkel. De mi is az a Neptun? Ez a remek mém egy képben összefoglalja.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.