szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Február 26. és 29. között a Magyar Mozgókép Szemle programjának keretében 59 alkotást nézhettek meg a Corvin Moziban a Magyar Filmdíjra jelölt művek közül. A televíziós forgalmazású filmeket ingyenesen, a nagyjátékfilmeket 500 forintos áron tekinthetitek meg.

Idén összesen 114 alkotást neveztek a Magyar Mozgókép Szemlére, amiből az előzsűri által kiválasztott 59 művet nagy vásznon tekinthetititek meg a Corvin Moziban, február 26. és 29. között. 

A Magyar Filmdíjra huszonnyolc kategóriában jelöltek alkotásokat. A legjobb játékfilm díjára a Valan (rendező: Bagota Béla), az Akik maradtak (Tóth Barnabás), a Drakulics elvtárs (Bodzsár Márk), a FOMO - Megosztod és uralkodsz (Hartung Attila), valamint az Apró mesék (Szász Attila) pályázik, de látható a szemlén a Guerilla, a Seveled, a Most van most, a Szép csendben és a Szeretlek mint Állat! is - írja az Infostart.

Tévéfilmek közül, a jelöltek között van a Foglyok, az Egy másik életben, a Házasságtörés és a Nino bárkája. De a programban olyan alkotások is szerepelnek, mint például a 200 első randi, vagy éppen A mi kis falunk című televíziós sorozat egy-egy epizódja.

A jelölt filmek mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak filmjeiből, valamint a Magyar Filmakadémia Egyesület Életműdíjas alkotóitól is láthattok egy-egy filmet.

Ő az új egyetemi szupersztár: 30 helyett 89 kredit egy félév alatt

Mindig voltak (és vannak) olyan egyetemi hallgatók, akik egy félévben az általában 30 ajánlott kreditnél jóval többet vettek fel, és végeztek is el. Egy diák most azonban nem néhány kredittel lőtte túl a teljesíthető minimumot: háromszorosát szerezte meg a teljesítendő krediteknek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.