szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptemberben kollégiumba költöztök? Akkor itt az ideje beszerezni a szükséges dolgokat.

Gumipapucs

Közös zuhanyzók - csak ennyit mondunk. A biztonság kedvéért mindig gumipapucsban menjetek zuhanyozni, így elkerülhetitek a különféle fertőzéseket. A fürdőszobai csomagba egyébként fertőtlenítő kendőt is betenni, erre még akkor is szükségetek lehet, ha a kollégiumban tökéletes tisztaság uralkodik.

Saját edények

És néhány egyszerű könyhai eszközt sem árt beszerezni. A közös főzőcskézéshez jól jöhet, ha nem a kolis konyhában kell sajtreszelőt, kést vagy éppen tésztaszűrőt keresgélnetek. A kedvenc bögréteket se hagyjátok otthon.

Öt dolog, amit érdemes megtenni, mielőtt megkezdődik az egyetem

Idén felvételiztek egyetemre vagy főiskolára? Van néhány dolog, amit érdemes elintézni még az új tanév kezdete előtt.

Néhány alapélelmiszer

Hogy akkor is legyen miből reggelit (ebédet vagy vacsorát) készíteni, ha nincs időtök vásárolni. Kétszersült, néhány konzerv, zacskós levesek - vésztartaléknak.

Egy jó kávéfőző

Ha egy csésze kávéval kezditek a napot, érdemes beszerezni egy saját kávéfőzőt - akár a szobatársaitokkal együtt is vásárolhattok egyet, amelyet közösen használtok.

Tárolók

A kollégiumi szobák zömében nincs elegendő tárolóhely, ezért érdemes a meglévő területet minél hatékonyabban kihasználni. Néhány ízléses dobozt vagy kosarat érdemes beszerezni.

Dekoráció

Azoknak, akik fel szeretnék dobni a koliszoba hangulatát - persze előtte kérjetek arról infót, hogy verhettek-e szöget a falba, átrendezhetitek-e a bútorokat, milyen változtatásokat kezdeményezhettek. De egy színes szőnyeg, pár plakát, néhány dísztárgy nem árthat.

Folyékony mosószer

A kolikban van mosógép, de a kisebb ruhadarabokat elég kézzel átöblíteni - ehhez vásároljatok folyékony mosószert.

Saját párna

Azoknak, akik még nyaralás alatt is hiányolják a saját kis- vagy nagypárnájukat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!