szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfő reggel nyolctól magyarból érettségiznek a végzős középiskolások. Emlékeztetőül mutatjuk, mit nem szabad otthon felejteni az érettségi vizsgák napján.

A legális segédeszközök

Egyes tantárgyakból segítségetekre lehetnek különböző legális segédeszközök, mint például a négyjegyű függvénytáblázat, a történelmi és földrajzi atlasz, a számológép vagy éppen körző, vonalzó, szögmérő. Készítsétek elő a legfontosabbakat (ha valamiből nincs saját példányotok - vagy van, de teleírtátok megjegyzésekkel, ezért nem használhatjátok a vizsgán -, időben kérjetek kölcsön).

Az agyserkentő édességek

Jó, ha van nálatok szőlőcukor vagy éppen csoki. Ha a három- vagy négyórás vizsga közepén kell egy kis szünet, dőljetek hátra, kapjatok be egy kocka csokit vagy egy szem szőlőcukrot, majd folytassátok a feladatok megoldását.

Víz, víz, víz

Legyen nálatok innivaló, a szomjúság nagyon zavaró tud lenni.

Toll

Apróságnak tűnik, de olyan íróeszközöket vigyetek magatokkal, amelyekkel kényelmesen tudtok dolgozni.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.