szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A különleges könyvtár annak is érdekes lehet, aki még nem olvasott képregényeket, de szeretne, hiszen a képregények messze túlmutatnak a Marvel–DC–Garfield–Snoopy keresztmetszeten.

A képregény ugyanis lehet művészi, izgalmas, elgondolkodtató, érzelmes, gyerekes, hátborzongató, rejtélyes, akciódús, irodalmi. A szervezők szerint tehát mindenki találhat magának valót - írja a hvg.hu.

Magyarország első KépregényKönyvtárát azért is hozták létre, hogy bemutassák a médium sokféleségét, illetve elérhetővé tegyék a különböző stílusú, műfajú képregényeket. Cél az is, hogy a fősodorbeli ábrázolásmódok és témák mellett a kifejezésmódok és történetek sokszínűségét is megmutassák azoknak, akik esetleg eddig nem olvastak képregényt.

A KépregényKönyvtár közösségi, tehát magánemberek saját köteteit és kiadók felajánlásait tartják a polcokon. A képregényeket helyben lehet majd olvasni, kölcsönzésre nincs lehetőség - hívják fel a figyelmet.

A közösségi jelleghez az is hozzátartozik, hogy a szervezők várják a kiadók és magánemberek felajánlásait – a képregények akár rövid időre is bent tarthatók. Különösen várják azokat a címeket, amikből kevés példány található az országban, hiszen így mások is hozzáférhetnek.

A Közösségi KépregényKönyvtár december 13-án nyílik a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben.

Itt a lista: ezeken a jégpályákon korcsolyázhattok teljesen ingyen

Vészesen fogy az e heti zsebpénz? Túl keveset fizet a diákmunka? Új cikksorozatunkban ingyenes programokról olvashattok. 1. rész: hol lehet ingyen korcsolyázni?