szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A következő kvízválogatásban elhoztuk nektek a legérdekesebb filmes, mesés és festményes kérdéseket. Nektek az összes hibátlan lesz?

Harry Potter rajongóknak 

Ha olvastátok, akkor azért, ha láttátok a filmeket, akkor azért, ha pedig egyiket sem csináltátok még, akkor azért érdemes kipróbálnotok ezt a tesztet, amelyben a filmben elhangzó bűbájokra és varázsigékre kérdezünk rá.

Az örök gyerekeknek 

Ti is az Aladdinon, Az oroszlánkirályon és a Herkulesen nőttetek fel? Emlékeztek még rá, hogy hívták a tengerparti sirályt, Ariel jóbarátját, vagy éppen Jázmin hercegnő házi tigrisét? Ha titeket is elvarázsolt Walt Disney világa, akkor valószínűleg ez a teszt nem foghat ki rajtatok. Ha pedig egy-egy filmet már többször is láttatok, biztos, hogy a dalok is belekúsztak a fületekbe. Ezzel a kvízzel tesztelhetitek, hogy egy-egy dalrészlet alapján felismeritek-e a meséket.

Oscar-díjas filmek kedvelőinek 

Tudjátok, mikor játszódik a Casablanca (1942) című film? És azt, hogy melyik tudományterületen dolgozott John Forbes Nash Jr., akiről az Egy csodálatos elme (2001) című film készült? A következő tesztből kiderül, mennyire ismeritek az elmúlt évek díjnyertes alkotásait. 

A művész beállítottságúaknak 

Szeretitek a művtörit és sok időt töltötök múzeumokban? Akkor ezt a tesztet ki kell próbálnotok. Lássuk, sikerül-e a festményeket felismernetek egy-egy részlet alapján.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!