szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemcsak a regényeket és a verseket szeretitek, de az írók, költők életét is kívülről fújjátok? Az elmúlt hónapokban több irodalmi tesztet ajánlottunk nektek, most ezekből válogattunk.

Ebben a tesztben azt próbálhatjátok ki, tudjátok-e, ki írta a felsorolt regényeket. Itt városokat és írókat kell összepárosítanotok, ha pedig azt próbálnátok ki, felismeritek-e a regényeket a szereplők alapján, ide kattintsatok. Ebben az izgalmas kvízben emojik alapján kell kitalálnotok, melyik világhírű műről van szó.

Ha jobban szeretitek a költészetet, itt próbálhatjátok ki, mennyit tudtok a lírai műfajokról, a szóképekről és a híres művekről. Ebben a kvízben versekből vett idézeteket kell kiegészítenetek, ebben pedig az idézethez kell verset és szerzőt párosítanotok. Itt egy-egy sor alapján kell felismernetek a Radnóti Miklós-verseket, ezzel a teszttel pedig azt próbálhatjátok ki, emlékeztek-e a költők múzsáira.

Átmennétek a magyarérettségin, ha ma lenne? Ebben a kvízben az őszi emelt szintű magyarérettségi feladatai közül szemezgettünk.

Kötelezők másként: „az irodalom megérdemel egy újrafelfedezést"

Vannak olyan versek, amelyeket mindenki tanult memoriterként - vagy legalábbis olvasott - az iskolában. De hogyan lehet úgy hozzányúlni ezekhez a szövegekhez, hogy egyszerre legyenek modernek, közben mégis méltó módon képviseljék mindazt, amit a saját korukban jelentettek? Többek között erről is beszélgettünk Szabó Erika színésznővel, aki olyan vállalkozásba kezdett, ahol kicsit újragondolták a „kötelező" irodalmat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!