szerző:
Eduline

“Azt szeretnénk elérni, hogy tőlünk kerüljenek ki a térség legtehetségesebb, közösségileg elkötelezett vállalati és közéleti vezetői.” Interjú dr. Anthony Radevvel, a Budapesti Corvinus Egyetem elnökével

Mit jelent a Corvinus megújulása, modellváltása?

A Corvinus Egyetem eddig is Magyarország egyik vezető egyeteme volt a gazdaság- és társadalomtudományok területén. A legkiválóbb tanárokkal rendelkező intézmény, amely naprakész tudást, széles kapcsolati hálót és biztos jövőt kínál a diákjainak.

Hiszünk ugyanakkor a folyamatos fejlődésben, és szeretnénk ennél is többet elérni. Ezért született meg az a döntés, hogy 2019 júliusától egy közérdekű alapítvány működteti az intézményt. A még jobb, nemzetközi viszonylatban is magas színvonal eléréséhez ugyanis rugalmasabb működés kell, az alapítványi modell pedig megteremti a hosszú távú és kiszámíthatóbb tervezés lehetőségét, valamint az üzleti szférával való együttműködés életszerűbb kereteit.

Mik a megújuló egyetem fő célkitűzései?

Szeretnénk, hogy a legkiválóbb diákoknak ne kelljen külföldi egyetemre menniük ahhoz, hogy nemzetközileg elismert, verseny- és piacképes tudást szerezzenek. A corvinusos diploma eddig is értékes volt a munkaerőpiacon, de szeretnénk, hogy végzett hallgatóink már karrierjük kezdetén az átlagnál sokkal jobb ajánlatokat kapjanak a világ minden táján. Fő célunk így, hogy a Corvinus valódi nemzetközi egyetemmé váljon, hogy a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, Európa legjobb 100 egyeteme közé tartozzon a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban 2030-ra.

A modellváltással lesz változás a képzések finanszírozásában?

A modellváltással nem tűnik el az ingyenes képzés lehetősége. A Corvinus Ösztöndíjprogrammal az alapítvány – ahogy korábban az állami fenntartó – biztosítja, hogy kiválósági alapon továbbra is több ezer hallgató vehessen részt térítésmentes képzésben a Corvinuson. A legfőbb különbség az, hogy nem jár automatikusan a tanulmány befejezéséig, teljesítményalapon pályázhatnak a hallgatók az ösztöndíjra. Tehát, ha valaki a felvételi eredménye alapján térítéses képzésre jutott be, de később kiváló teljesítményt nyújt, átkerülhet az ingyenes képzésbe. Persze, ez fordítva is igaz. Ennek lényege, hogy a hangsúly a tehetségen és az ambíción legyen. Aki pedig nem jut térítésmentes képzéshez, a Diákhitel Központon keresztül igénybe tudja venni az államilag támogatott kamatmentes előfinanszírozási lehetőséget.

Milyen diákokat vár a Corvinus?

Csak a tehetség és ambíció számít. Nem elitegyetemet akarunk formálni a Corvinusból, hanem az elitet képző egyetemet. Azt szeretnénk elérni, hogy tőlünk kerüljenek ki a térség legtehetségesebb, közösségileg elkötelezett vállalati és közéleti vezetői.

A Corvinusra jelentkezéshez minden szükséges információ ITT található.

A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

Már négy éve működik a Corvinus Székesfehérvári Campusa, ahol magas színvonalú képzésekkel, illetve a legkorszerűbb és legmodernebb módszertani és technológiai környezettel várja az egyetem a hallgatókat. Természetesen ugyanazzal a színvonallal, mint Budapesten, melyet azáltal is biztosítunk, hogy ugyanazon oktatóink tartják az előadásokat és szemináriumokat Székesfehérváron is. A Corvinus alapképzésében Székesfehérváron kínál duális rendszerű szakokat, amelyek előnye, hogy a heti két munkanap a tanterv része, így a hallgatók fizetéshez és munkatapasztalathoz juthatnak a mintegy 30 duális vállalat, intézmény és sportklub által kínált pozíciókban. A corvinusos ösztöndíjak mellett pedig a Székesfehérváron tanulók extra ösztöndíjban is részesülhetnek részben az Egyetem, részben a város jóvoltából! A Campuson tanulók kisebb létszáma és a családias légkör lehetővé teszi a személyre szabottabb oktatást is. Megtalálhatnak a hallgatók olyan képzéseket is, amelyeket budapesti campusunkon nem kínálunk, például a sportközgazdász mesterképzést duális formában, de fejleszthetik készségeiket a Corvinus Alba Karrier Klubban is. A szakmai előnyök mellett, azért is megéri ide jelentkezni, mert gyönyörű környezettel, és az ország egyik legjobb kollégiumával is várunk!