szerző:
Eduline

Meddig és hogyan kell visszaigényelni a nyelvvizsga díját, ha január után vizsgáztatok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Áprilisban vizsgáztam, de még nem igényeltem vissza a nyelvvizsga díját. Mennyi időm van még?"

Mennyi idő van visszaigényelni a nyelvvizsga díját?

A nyelvtanulóknak a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése után egy évük van a visszaigénylésre.

Hogyan kell visszaigényelni a vizsgadíjat?

Amikor az írásbeli és a szóbeli előtt befizetik a vizsgadíjat, kérjenek névre szóló számlát, ezzel és egy kitöltött formanyomtatvánnyal kérhetik majd a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál a visszatérítést - ez újdonság a rendelet tervezetéhez képest. Ezek után harminc napon belül döntenek a visszaigénylés jogosságáról, a jogosultságot ellenőrizni fogják az Oktatási Hivatal nyelvvizsga-nyilvántartásában. Ahhoz, hogy a többoldalas nyomtatvánnyal ne kelljen bajlódni, és biztosan simán menjen a díj visszaigénylése, az Euroexam a sikeres vizsgázók számára elkészíti a teljes dokumentációt, amit a bizonyítvánnyal együtt megkapnak, így már tényleg csak aláírniuk és postázniuk kell.

Több mint tízezren kapták vissza a nyelvvizsgadíjukat

Már több mint tízezer fiatalnak térítette vissza a sikeres nyelvvizsga díját az állam - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Novák Katalin emlékeztetett, a kormány korábbi döntése nyomán idén január elsejétől az állam minden 35 év alatti fiatalnak megtéríti egy, legalább komplex középfokú nyelvvizsga díját.