szerző:
Eduline

Újabb alkalmazást ajánlunk, amivel bővíthetitek a szókincseteket, és nem csak angolból vagy németből. Az oldal nagy előnye, hogy ingyenes és játékos formában oktat. Ha titeket is érdekel, akkor próbáljátok ki, milyen Digital Dialects oldalán nyelveket tanulni.

©

Digital Dialects

Ezen az oldalon 76 nyelv szókincsét sajátíthatjátok el játékos formában, így angolul, vagy németül is tanulhattok. Miután a témakörökbe redezett szavak és a kiejtésük már megy, jöhet a játék: választhattok, hogy a szavak leírását vagy kiejtését szeretnétek gyakorolni. Az ételeknél például egy roskadásig pakolt asztalról kell kiválasztani a különböző élelmiszereket, amelyek helyes megfejtés esetén eltűnnek a képről.

©
©

Videóra vette légyottjait egy tanár a hetedikes diákjával

A tanárt szerdán állítják bíróság elé szexuális visszaélés vádjával. A hvg.hu azt írja, a vádlott egy, a Budapest-Hatvan-vasútvonal mellett fekvő város általános iskolai tanára. Különórákon gitározni is tanította egyik 7. osztályos diákját, akivel tavaly decemberben bizalmi viszonyba került. A kapcsolat 2017 elejére - a sértett beleegyezésével - már rendszeres iskolán kívüli találkozásokká fejlődött, később szexuális kapcsolattá alakult.