szerző:
Eduline

Érettségire vagy nyelvvizsgára készültök? Szeretnétek megtanulni egy új nyelvet, de nincs pénzetek több ezer forintos szótárakra? Összegyűjtöttük a legjobb, ingyenesen használható online szótárakat.

Dictzone.com

Ezt a szótárt magyarról angolra, németre, lovári nyelvre, görögre, japánra, franciára, latinra, olaszra, oroszra, románra, spanyolra, svédre, szlovákra és törökre fordításnál használhatjátok, persze a rendszer idegen nyelv-magyar irányban is működik. A dictzone akkor is hasznos, ha egy idegen nyelvről egy másikra szeretnétek fordítani: angolról hat, németről pedig tíz nyelvre fordíthattok. A végeredményt pedig meg is hallgatjátok.

DictZone: nem csak magyarra és magyarról, hanem angolról és németről más idegen nyelvekre is fordíthattok
©

Sztaki szótár

A Sztakival magyarról angolra, németre, franciára, olaszra, lengyelre, bolgárra és hollandra fordíthattok. A kifejezéseket meg is hallgathatjátok, ha pedig új jelentést szeretnétek hozzáadni egy-egy szóhoz, két kattintással megtehetitek (ezeket persze ellenőrzik).

©

Onlineszotar.com

Ez az oldal magyarról angolra, németre, franciára, olaszra, szerbre, románra és szlovákra, illetve ezekről a nyelvekről magyarra fordítja a keresőmezőbe írt szavakat vagy kifejezéseket. A program csak egyszerű szavakat tud lefordítani - de a találatokban megjeleníti a leggyakoribb szóösszetételeket is -, ha nem az ige szótári vagy főnévi igenévi alakját írjátok be, nem ismeri fel. A fordítások között találtunk hibát, így ha bonyolultabb kifejezést szeretnétek lefordítani, érdemes másik szótárban is ellenőriznetek. Inkább mondatokat vagy szövegeket szeretnétek lefordítani? A legjobb online fordítóprogramokat itt találjátok.

Eszperantó

Azoknak, akik a felvételi vagy a diploma miatt az eszperantó mellett döntenek (meg azoknak is, akik nem a gyors nyelvtanulás reményében választják ezt a nyelvet): ezen az oldalon eszperantóról magyarra és magyarról eszperantóra fordíthatjátok le a szavakat és kifejezéseket. A találatok alatt rövid nyelvtani magyarázatokat is olvashattok, ha pedig a keresett kifejezés nincs meg a szótárban, üzenetet is küldhettek az oldal szerkesztőjének. Az eszperantó állítólag a legkönnyebben elsajátítható nyelv - de vajon elfogadják-e a felvételin? Erről itt olvashattok.

©