szerző:
Eduline

Kell-e jelezni a felsőoktatási felvételi jelentkezéskor, hogy a következő hónapokban - várhatóan - sikerül majd a nyelvvizsga? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Márciusban fogok nyelvvizsgázni, így a felvételi jelentkezéskor még nem lesz nyelvvizsga-bizonyítványom. Hogyan jelezzem, hogy ennek ellenére várhatóan jogosult leszek a 28 többletpontra?

A felvételi jelentkezéskor sehogy nem kell ezt jeleznetek, az e-felvételi rendszerében ugyanis csak azok az eredményeket kell feltüntetni, amelyről már van bizonyítványotok. A később megszerzendő nyelvvizsgáról/versenyeredményről/OKJ-s végzettségről ilyenkor még nem kell nyilatkozni, hiszen nem lehettek teljesen biztosak abban, hogy valóban sikeres lesz-e a vizsga.

Persze a jelentkezési határidő után, az ügyintézési időszakban pótolhatjátok az időközben megszerzett nyelvvizsga adatait – erre 2018. július 11-ig van lehetőségetek.

Itt a lista: ezekre a szakokra lesz a legnehezebb bejutni 2018-ban

Negyvenegy szakon a 2018-as felvételin is előzetes ponthatárokat húztak, több szakra jeles érettségi, nyelvvizsga vagy emelt szintű érettségi nélkül esély sincs bekerülni. A legtöbb népszerű képzésen az idén is előzetes ponthatárokat húznak. Gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi - többek között ilyen szakokon állapítottak meg 2018-ra előzetes ponthatárokat.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás