szerző:
Eduline

Mindig is érdekelt, az angolnak melyik dialektusát beszélitek? Amerikai kutatók olyan ingyenes kvízt állítottak össze, amely a válaszaitok alapján még az anyanyelveteket is megtippeli.

Ami az egyik dialektusban helyesnek számít, azért a mondatszerkesztésért máshol akár ki is nevethetnek - hívják fel a figyelmet azok a massachusetts-i kutatók, akik kidolgozták ezt a  kvízt (a készítők valószínűleg nem készültek nagy rohamra, pedig több millióan próbálták ki a tesztet, így ha az olal nem töltődik be, érdemes újra próbálkozni).

Ha kíváncsiak vagytok, milyen angolt beszéltek, nincs más dolgotok, mint kitölteni a nyelvi kérdéssort: a játék egy algoritmus alapján azt is megpróbálja meghatározni, milyen anyanyelvűek vagytok.

©

Az anyanyelv ugyanis hatással van a későbbi nyelvtanulásra: annak szabályai, mondatszerkesztése, nyelvtani berögződései mind megjelenhetnek az idegen nyelv tanulásakor. A kutatók azt is vizsgálják, hogy az életkorotok, a lakhelyetek és az, hogy hány éves korban kezdtétek el az angolt tanulni, hogyan befolyásolják a nyelvtudásotokat.

©

A rövid, tíz perc alatt kitölthető kérdéssor feladatai között ugyanúgy helyet kap a helyes mondatszerkezet kiválasztása, mint a nyelvtani igeidőkkel kapcsolatos feladat, illetve a képen szereplő helyzet megfelelő mondattal való párosítása. Még több tesztet szeretnétek kipróbálni? A legjobb ingyenes teszteket itt találhatjátok, ingyenes nyelvtanulási lehetőségekről pedig itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!