szerző:
Eduline

A diákok számára a nyár az egyetlen időszak egy jó kis intenzív nyelvtanfolyamhoz. Körülnéztünk, mennyire terhelik meg a pénztárcát az általában akciós tanfolyamok.

©

Nyáron komoly akciókkal várják a nyelviskolák azokat, akik a strandolást is hajlnadók beáldozni egy kis igreagozásra. Ez főleg a 11. osztályt frissen elvégzetteket érdekelheti, akik még a jövő évi felvételi előtt szeretnének nyelvvizsgát tenni.

A tanfolyamokat szervező irodák ilyenkor akciókkal várják a hallgatókat. Találtunk olyan 100 órás nyelvtanfolyamot, amit 40 ezer forintos kedvezménnyel, 52 ezer forintért kínálnak. Ez a 40 százalék körüli kedvezmény sztandadnak tűnik, az 52 ezer forint pedig több másik budapesti iroda kínálatában rögzített ár a 100 órás tanfolyamok esetében.

Angolul tanultok? Akkor ez a hír érdekelhet titeket

Több mint 600 új szóval, kifejezéssel és jelentéssel bővítették az oxfordi angol szótárt az aktuális negyedéves frissítéskor - írták közleményükben a szerkesztők. Az újonnan felvettek között szerepel a tavalyi év szava, a jelzőként használt posztigazság (post-truth), amelyet olyan helyzetben alkalmaznak - például politikára vagy korra - amikor a véleményformálásban az objektív tények kevésbé számítanak, mint az érzelmes szólamok vagy személyes meggyőződések.

A vidéki városok kínálata nem tér el a fővárosi iskolákétól, arányaiban hasonló árakon dolgoznak országszerte.

Egy 100 órás tanfolyamot többféleképpen lehet abszolválni, a leggyorsabb - szuperintezív - módja a heti 5x5 órás tanfolyam, ami csak négy hétre rabol el a strandoktól.