szerző:
MTI

Egyre többen élnek a belső vizsga lehetőségével a Nyíregyházi Főiskolán - közölte a felsőoktatási intézmény...

Egyre többen élnek a belső vizsga lehetőségével a Nyíregyházi Főiskolán - közölte a felsőoktatási intézmény sajtóreferense. Nagy Balázs elmondta: a lehetőséget azok a korábbi hallgatók veszik igénybe, akik azért nem kaphattak diplomát, mert nem tudtak sikeres nyelvvizsgát tenni. A "nyelvvizsga-amnesztiáról" szóló összes cikkünket itt találjátok.

A szenátus által jóváhagyott és áprilisban bevezetett intézkedés értelmében a hallgatók intézményi nyelvi vizsgák segítségével szerezhetik meg a korábban a hiányzó nyelvvizsga-bizonyítvány miatt visszatartott diplomájukat.

A főiskolán sok régi hallgatót érint a rendelkezés, és az első vizsgák tapasztalatai szerint sokan élnek a lehetőséggel. A sajtóreferens tájékoztatása szerint az eddigi több mint száz jelentkező hetven százaléka kapta meg diplomáját a sikeres belső nyelvi vizsga alapján, amely tartalmilag igazodik az állami vizsgákhoz, de könnyítéseket tartalmaz: ilyen például, hogy nincsen magnóhallgatás - tette hozzá.

A főiskolán arra számítanak, hogy a rendelkezésre álló három év alatt a bent tartott több mint négyezer diploma jelentős részét kioszthatják. Az intézményben tervezik a vizsgáztatás bevezetését lovári nyelvből, emellett elindult a belső nyelvi vizsgával azonos értékű intézményi ProLearning-program is.
A nyelvoktató rendszer záróvizsgáját szeptemberben tették le az első jelentkezők. A mindenki számára nyitott, autodidakta jellegű programban jelenleg több mint hetvenen vesznek részt - fűzte hozzá Nagy Balázs.