szerző:
Eduline

Már elérhető a Diplomamentő program pályázati felhívása az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) honlapján, de azt még továbbra sem lehet tudni, pontosan mikor adhatjátok be a jelentkezést.

©

120, 180 vagy 240 órás, ingyenes nyelvtanfolyamokra jelentkezhettek angol, német és francia nyelvből, amelynek végén középfokú (B2) nyelvvizsgát kell tennetek. A program kifejezetten azoknak szól, akiknek a nyelvvizsga hiánya miatt nem adják ki a diplomát. További kritérium, hogy már nem állhattok hallgatói jogviszonyban semmilyen felsőoktatási intézménnyel, illetve legalább alapfokú (B1) nyelvtudással rendelkeztek. Ha nem tudjátok, milyen szintű nyelvtudásotok van, próbáljátok ki ezeket a szintfelmérő teszteket.

A pályázati felhívást és a szerződés tervezetét itt találjátok. A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat július 14-étől tölthetitek fel az OFATÁR rendszerébe.

Múlt hónapban már beszámoltunk róla, hogy csúszik a diplomamentő, ugyanis még nem történt meg a képzést indító nyelviskolák kiválasztása. A hárommilliárd forintos programot eleve késve indították el, a nyelviskoláknak kiírt pályázat hemzsegett a szakmai hibáktól, így módosítani kellett. Végül márciusban indult meg a regisztráció és az előzetes igényfelmérés, és már akkor kétszeres túljelentkezés mutatkozott, de július 14-étől újra megnyitják a regisztrációs felületet. Az erről szóló összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!