szerző:
Eduline

Melyik a jobb nyelvtanulási forma: a magántanár vagy a nyelvtanfolyam? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Még a gimnáziumban tanultam idegen nyelveket, mára azonban elfelejtettem őket, de szeretnék újra tanulni. Mi a jobb: a tanfolyam vagy a magántanár?

A tanfolyamok esetében választásotoktól függően, kis- vagy nagyobb csoportban fejleszthetitek a nyelvtudásotokat és párbeszéd formájában gyakorolhatjátok a nyelvtant, azonban a létszám miatt lassabbá válik a nyelvtanulás, mint egyéni tanulás esetén. A csoportos tanulásnak pozitívuma viszont, hogy rengeteget lehet tanulni a többiektől, akkor is, ha tudásszintjük alacsonyabban áll.

Minden, ami nyelvtanulás

Így tanulhattok idegen nyelven, teljesen ingyen: a legjobb közösségi oldalak

Mennyi idő alatt szerezhettek középfokú nyelvvizsgát?

Itt vannak a 2015-ös árak: ennyibe kerülnek a legnépszerűbb nyelvvizsgák

Nyelvvizsgára készültök? A legfontosabb tudnivalókat itt olvashatjátok, és az otthoni felkészüléshez is találtok tippeket.

A jobb tanfolyamok nem olcsók, mégis elmondható, hogy ez egy viszonylag költségkímélő módszer. Mindenképpen több iskola kínálatát nézzétek át, mert eltérő a tanítási módszerük, és más-más vizsgára készíthetnek fel. Az iskolák kínálata időbeosztás és intenzitás, illetve a kurzus célja tekintetében is eltérhet. A nyelviskolákban egy óra díja 600-1500 forint körül mozog attól függően, milyen óraszámú kurzust választotok, valamint az is lényeges szempont, hogy mekkora csoportba jelentkeztek, hiszen a kisebb létszámúak esetében az óradíj is magasabb. A nyelviskolákról szóló legfrissebb cikkeinket itt találhatjátok.

A magántanárnak az az előnye, hogy személyre szabottan, csak veletek foglalkozik a tanár, a ti tempótokhoz igazodtok és sokan itt merészebben is kérdeznek, mint akár egy csoportos nyelvtanulás esetében. Gyorsabb haladást biztosít. A magántanárok átlagosan 2000-4000 forintot kérnek el egy 45 perces óráért.

Azt nem árt hangsúlyozni: bármelyik fajtát is választjátok, akkor is le kell otthon ülni és egyedül is megcsinálni a házi feladatokat és gyakorolni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!