szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha már belefáradtatok a nyelvkönyvekbe, és az iskolai tanulási módszerekbe? Most pár remek tippet gyűjtöttünk össze, hogy ne legyen unalmas a nyelvtanulás.

1. Készítsetek szókártyákat

Habár a szókincs fejlesztése az egyik alapja a nyelvtudás fejlesztésének - még akkor is, ha valaki már évek óta tanul egy adott nyelvet - nem a legizgalmasabb feladat. Ha nehezen veszitek rá magatokat a szótanulásra, akkor ez a tipp nektek szól. Biztosan sokszor hallottátok már a szókártyás módszert, de ha nem próbáltátok még, érdemes biztosan érdemes. Az új szavakat és kifejezéseket szótárfüzet helyett írjátok ki kis cetlikre, egyik oldalára magában, a másik oldalára kifejező példamondatokban. Így nem csak az adott szavak jelentését, hanem már egy környezetet is megtanulhattok hozzá, amiben használhatjátok. A szókártyákat bármikor, bárhová magatokkal vihetitek, és akár munkába menet a buszon, vagy ebédszünetben is gyakorolhattok.

2. Rajzoljatok

Ha ezt sem próbáltátok még, itt az idő. Az idegen kifejezés mellé odarajzolhatjátok a jelentésüket. Miért? Nem szükséges, hogy őstehetségek legyetek, a lényeg, hogy számotokra felismerhető legyen az alakzat. Ha működik, akkor nagy valószínűséggel vizuális típusú tanulók vagytok, ami azt jelenti, hogy hamarabb ragadnak meg azok az információk, amiket láttok. A magasabb hatásfokért használjatok színeket, formákat, és még azokhoz a szavakhoz és kifejezésekhez is társítsatok valamilyen képet, amelyek teljesen fogalmiak.

3. Álljatok fel az asztaltól

Vannak olyanok, akiknek jobban fog az agyuk, ha közben mozognak. Ha ti is ilyenek vagytok, akkor kifejezetten fontos, hogy olyan tanulási módszert válasszatok, ami nektek való. Ilyenkor érdemes edzéssel összekötni a tanulást, például futás közben hallgatni a hanganyagot, esetleg érdemes minden kifejezéshez egy mozgásformát párosítani és azzal egybekötve memorizálni. Esetleg vegyetek részt idegennyelvű sportprogramokon.

+1 Jöjjön a pihenés

Természetesen idegennyelven. Több appot is ajánlottunk már, amivel játékosan tanulhattok. Arról nem is beszélve, hogy filmeket, sorozatokat és TV-t is lehet az éppen tanulandó nyelven nézni.

Szuper app nyelvtanuláshoz: játszva bővíthetitek a szókincseteket

Szeretitek a színes, szórakoztató appokat, és szívesen tanulnátok egy új nyelvet, de csak naponta pár percetek van? Ezt az alkalmazást nektek találták ki.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.