szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretitek a színes, szórakoztató appokat, és szívesen tanulnátok egy új nyelvet, de csak naponta pár percetek van? Ezt az alkalmazást nektek találták ki.

A Drops nevű alkalmazással a szókincseteket fejleszthetitek, ráadásul nem csak főneveket, hanem hasznos kifejezéseket - például ismerkedéshez és utazáshoz - is elsajátíthattok. A szavakat 99 témába csoportosították. Az alkalmazás a vizuális memóriát célozza, minimalista illusztrációkkal és különböző mini-játékokkal "dolgozik", hogy tényleg megjegyezzétek a kifejezéseket: például a kép alapján kell a szó betűit sorrendbe tennetek, vagy ki kell választanotok, hogy négy kép közül a szó melyiket ábrázolja. Így közvetítő nyelv nélkül tanulhattok.

A szokásos felhozatal – angol, spanyol, francia, német, olasz – mellett rengeteg egzotikus nyelv is elérhető az alkalmazásban: japán, kínai, koreai, arab, héber, portugál, orosz, dán, magyar, hindi, tagalog és izlandi. Ezen felül tanulhattok dialektusokat is, például választhattok a mandarin és a kantoni kínai, a kasztíliai és a latin-amerikai spanyol, az amerikai és a brit angol, valamint az európai és a brazil portugál között.

Egyszerre több nyelvet is tanulhattok, a "makacs" szavakat pedig külön is gyakorolhatjátok. A gyűjteményben megnézhetitek azokat a kifejezéseket, amelyeket már elsajátítottatok. Naponta 5 percet játszhattok ingyen, de ha mindennap gyakoroltok, bónusz másodperceket kaptok, akár 300-at.

Az alkalmazást iOS-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

Ha inkább a kiejtést és a hallásértést gyakorolnátok, ezt az appot próbáljátok ki:

Újabb ingyenes nyelvi alkalmazás, amivel bárhonnan tanulhattok

Ha nyelvvizsgára készültök és tartotok a szóbeli vizsgarésztől, ez az app nektek is hasznos lehet. Az angol kiejtés mellett pedig a hallásértést is ingyenesen gyakorolhatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!