szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ők kaphatják vissza a sikeres nyelvvizsga díját. Itt van az egyik legfontosabb feltétel.

Magyar Államkincstár oldalán felhívják a figyelmet arra, hogy a sikeres komplex nyelvvizsga díját azok kaphatják vissza, akik a nyelvvizsga-bizonyítványban megjelölt vizsganapon még nem töltötték be a 35. életévüket.

Ugyanez a helyzet, ha valaki a komplex nyelvvizsgával egyenértékű érettségi díját igényelné vissza – az kapja vissza az érettségi térítési díját, aki a bizonyítvány, tanúsítvány kiállításának napján még nem töltötte be a 35. életévét.

Ha honosított nyelvvizsgáról van szó, akkor a honosítási határozat napját kell figyelembe venni, ha két – egyesíteni kívánt – részvizsgáról, akkor a második részvizsga napját.

Felvételi 2020: így is megszerezhetitek a kötelező nyelvvizsgát

Azok, akik már érettségiztek, nem csak a nyelvvizsgaközpontokban szerzett bizonyítvánnyal teljesíthetik a 2020-as felvételi új követelményét. Mutatjuk a másik utat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.