szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikre lehet szükségetek, ha szeretnétek visszaigényelni a nyelvvizsgátok díját? Fontos szabályok egy helyen.

Arról már többször írtunk, hogy mennyi időtök van visszaigényelni a vizsgadíjat a sikeres bizonyítványszerzést követően. Illetve arról is írtunk már, hogy hol találjátok az ehhez szükséges formanyomtatványt. Fontos azonban, hogy a hiánytalanul kitöltött formanyomtatvány mellé a nyelvvizsga díjának megfizetését igazoló, vizsgázó nevét is tartalmazó számlá(k) másolatát is csatolni kell, különben az igénylés nem érvényes - írja az Új Nemzedék Központ. Ha online fizettétek be a vizsgadíjat, de a fenti adatok szerepelnek a számlán, akkor az elektronikus számlát is elfogadják.

A második nyelvvizsga díját is vissza lehet igényelni? Itt a válasz

A másodiknak megszerzett nyelvvizsga is lehet ingyenes? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Mi a helyzet abban az esetben, ha nem ti, hanem más fizette be a vizsgadíjat? 

Más személy is befizetheti a vizsga díját, a számlán azonban fel kell tüntetni a vizsgázó nevét ebben az esetben is. Ha a számla valamilyen oknál fogva mégsem áll rendelkezésetekre, akkor a vizsgaközpont vagy az OH (érettségi vizsga vagy honosítás esetén) által kiállított igazolás másolatát kell mellékelni.

Ezen kívül kell valamit mellékelni?

Nem, a kérelemhez nem kell a bizonyítványt, tanúsítványt, honosítási határozatot, mivel a kérelem elbírálásához szükséges további adatok elküldenetek, az Oktatási Hivataltól szerzik be azokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.