szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A külföldi nyelvtanfolyamokon a teljes ellátást és az útiköltséget is finanszírozzák majd - többek között erről beszélt Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár.

„Az oktatási kormányzat tavaly elvégzett az Oktatási Hivatallal közösen egy olyan kutatást, amely a magyar nyelvoktatást tekintette át, és készült egy intézkedési terv. Az egyik hipotézis, hogy a magyar nyelvoktatás elméleti és nyelvtani alapú, és sokkal kevésbé a kommunikációs készségeket fejleszti. Márpedig nyilván a munkaerőpiac szempontjából is ez egy nagyon fontos dolog lenne. Elég nagy óraszámban tanítjuk az idegen nyelveket, több mint 900 tanóra mindenki számára rendelkezésre áll” – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az Inforádiónak.

„A nyelvtanáraink egyébként felkészültek, képesek a nyelvet megtanítani, de meg kell próbálni a fiatalokat anyanyelvi környezetbe juttatni” – tette hozzá Maruzsa Zoltán, aki a kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamokról azt mondta, a diákokat családoknál helyeznék el.

Hozzátette: az angolszász világban, de a német nyelvterületen is rengeteg olyan piaci alapon elérhető nyelvi kurzus van, amely elérhető. „A teljes útiköltséget, ellátást tudjuk finanszírozni. Azt vélelmezzük, hogy talán a kilencedikben hangsúlyosabb lesz az iskolák által szervezett út. Egy tizenegyedikesnek pedig, aki már az érettségire, nyelvvizsgázni készül, egy ilyen külföldi program hihetetlen nagy segítséget tud jelenteni” – mondta.

Itt vannak az első információk az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokról

Évente 140 ezer diákot érint és 90 milliárd forintba kerülhet a 9. és a 11. évfolyamra járó tanulók kétszer kéthetes külföldi nyelvi kurzusa - közölte az emberi erőforrások minisztere kedden budapesti sajtótájékoztatón.