Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nyelvtudás: nem teszi ki Magyarország az ablakba ezt a rangsort

3

Rossz társaságba keveredtünk.

Forrás: Pixabay

Az Európai Bizottság tolmácsolási főigazgatósága tett közzé a Facebook-oldalán egy grafikont, amely aszerint rangsorolja az Európai Unió országait, hogy a 25 és 64 év közötti lakosság hány százaléka tud legalább egy idegen nyelvet - írja a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Persze semmi meglepő információt nem tartalmaz a táblázat, amit már ne ismernénk, de azért így is elég rossz ránézni, amikor Magyarország a legutolsó helyen áll.

Az EU-ben igazából cak két ország van, ahol a lakosságnak a fele sem beszél idegen nyelven, rajtunk kívül még Bulgária áll pocsékul.

 

Forrás: Facebook / European Commision interpreters

 

hirdetés

Hozzászólások (3)

A szlovákok olyan csehek akik nem beszélnek magyarul.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy az angolok, hol állnának ebben a rangsorban, ha nem ugrottak volna ki az EU-ból?
További érdekességek: A volt Szovjet utódállamok „helyezése”, ahol 40 évig volt hivatalos nyelv az orosz! Málta: Hivatalos nyelv az angol. Ciprus: Hivatalos nyelv a török, görög. Hollandia: Három hivatalos nyelvük is van. Szlovákia, Szlovénia, Románia: Talán azért beszélnek annyian „idegen” nyelvet, mert több millió magyar és más nemzetiség is él ezekben az országokban? Így azért egy kicsit könnyebb jó helyezést elérni. Ettől sajnos, azonban mi még nem érezhetjük jobban magunkat!

ez szép!!!!!!!!!!!!!!!!!44

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X