Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Indulnak az ingyenes nyelvtanfolyamok: íme, a legfontosabb információk

3

Kik jelentkezhetnek a Diplomamentő program ingyenes képzéseire? Milyen nyelvi kurzusok lesznek, és milyen kötelezettségeitek vannak? Nemsokára indulnak az ingyenes nyelvtanfolyamok, itt van minden tudnivaló.

Forrás: Stiller Ákos

Mint azt megírtuk, várhatóan augusztus végén kezdődnek a Diplomamentő program ingyenes nyelvtanfolyamai, ha eddig nem tettétek volna, még regisztrálhattok - ehhez útmutatónkat itt találjátok.

hirdetés
hirdetés

"Majdnemdiplomásokat" várnak

A Diplomamentőre azok jelentkezhetnek, akik sikeres államvizsgát tettek, már nincs hallgatói jogviszonyuk, a diplomájukat viszont nyelvvizsga hiányában még nem vehették át. További kritérium, hogy legalább alapfokú (B1-es) nyelvtudással rendelkezzetek az adott nyelvből. Ezt nyelvvizsgával nem kell bizonyítani, de szintfelmérőt tartanak. Ha nem tudjátok, hogy eléritek-e a B1-es szintet, próbáljátok ki ezeket a szintfelmérő teszteket.

Ha túljelentkezés lesz (és az lesz, eddig 29 ezren jelentkeztek), előnyben részesítik a munkanélkülieket és azokat, akik első diplomájukat szereznék meg, de a szintfelmérő eredménye is számít. Összesen 13 ezren tanulhatnak ingyen.

300 ezer forintot ér a tanfolyam

Augusztus végén 120, 180 vagy 240 órás, ingyenes nyelvtanfolyamok indulnak angol, német vagy francia nyelvből. A tanfolyamok különböző intenzitásúak, heti 6-20 órásak lesznek - az állam fejenként maximum 300 ezer forinttal támogatja a képzést.

A résztvevőknek sem a szintfelmérőért, sem az oktatásért, sem a tananyagért nem kell fizetniük, a nyelvizsga viszont nem lesz ingyen. A tanfolyam elvégzése után 2015. december 31-ig kell középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tennetek. A regisztrált álláskeresők első nyelvvizsgájának költségeit állja az állam, illetve ha már van résznyelvvizsgátok (B2 szóbeli vagy B2 írásbeli), akkor a hiányzó részt is támogatják. Fontos viszont, hogy ha nem mennek át elsőre, akkor a további próbálkozásokat saját zsebből kell fizetni.

További könnyítés a munkanélküliek számára, hogy a lakó-, illetve tartózkodási helyük és a képzés helyszíne köztött 90 százalékos utazási kedvezményt kapnak. Tanfolyamot az ország több mint nyolcvan városában indítanak - a városok listáját a pályázati kiírásban találjátok.

Amennyiben a tanfolyamot saját hibátokból nem fejezitek be, a teljes képzési díjat vissza kell fizetnetek. Ha a tanfolyamot elvégeztétek, de nem sikerült a megadott határidőn belül sikeres nyelvvizsgát tennetek, akkor a költségek felét kell visszautalni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Szalai László

A képzők "elméletileg" érdekeltek a sikeres nyelvvizsgában, mert a pénzük egy részének kifizetését ahhoz kötik.
Szóval itt nincs olyan "cél" amit vizionálsz.
Szerintem. ;)

Pár infó a Diplomamentő programról, kérdések és válaszok:
http://diplomamento.hu

Hajdú Viki

középhaladó vagyok A2 angolból és németből :/

Hajdú Viki

remélem normalisan tanítanak majd nem az lesz a céljuk hogy sokakat megbuktassanak szép összeg folyna be ha vissza kell téríteni a tanfolyam árát

Új hozzászóláshirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X