szerző:
MTI

Újabb embert mentettek ki a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből hétfőn, a thaiföldi haditengerészet egyik tisztségviselőjének közlése szerint egy újabb gyerekről van szó.

©

A tudósítók látták, amint a mentők hordágyon kivisznek a barlangból egy újabb embert, és mentőautóba teszik. Egy szóvivő közölte velük, hogy egy újabb fiúról van szó.

A barlangrendszerben egy ifjúsági focicsapat 12 tagja és az edző rekedt benn június 23-án. A thai mentőcsapatok négy gyermeket vasárnap már kimentettek, az akció hétfőn helyi idő szerint 11 órakor folytatódott.

A focicsapat tagjai közül többen az egyik közeli középiskolába járnak, ahonnan hétfőn sok társuk elment a barlanghoz, hogy közelről kövesse az eseményeket - jelentette a dpa hírügynökség.

Újabb hírek a thaiföldi barlangban rekedt diákokról: négy fiút már kimentettek

Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági focicsapat első négy tagját - közölte sajtótájékoztatón a mentést vezető Narongszak Oszottanakorn, hozzátéve, hogy a mentőakció eddig a vártnál jobban alakul. Előzőleg más illetékes hat kimentett gyermekről beszélt. A gyerekek rövid időn belül egymás után bukkantak fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében.