szerző:
Eduline

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal meghirdette az OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) főbb szabályait és időpontjait a 2018/19-es tanévre.

Kik jelentkezhetnek OKTV-re?

Végzős vagy 11-es középiskolás diákok, akik nappali rendszerű képzésben vesznek részt.

Hogyan és meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezést az adott iskola igazgatójához kell benyújtani 2018. szeptember 21-ig.

Hogyan épül fel a verseny?

A versenyek két vagy három fordulósak, és egy, két, illetve három kategóriában zajlanak. A kategóriák meghatározásáról a versenykiírás tantárgyi fejezeteiben lehet olvasni. A versenyek egyes fordulói – kivéve a mozgóképkultúra és médiaismeret verseny második (döntő) fordulóját – kategóriánként legfeljebb 1 naposak. A mozgóképkultúra és médiaismeret második (döntő) fordulója két napos. Egy-egy forduló írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatok teljesítéséből állhat.

Hol lesznek a különböző fordulók?

A háromfordulós versenyeknél az első fordulót (a vizuális kultúra kivételével) az iskola, a második fordulót a versenykiírás tantárgyi fejezeteiben meghatározottak szerint az Oktatási Hivatal szervezi a kijelölt helyszíneken, a döntő fordulót az Oktatási Hivatal bonyolítja le. A kétfordulós versenyeknél pedig az első fordulót (a mozgóképkultúra és médiaismeret kivételével) az iskola, a döntő fordulót az Oktatási Hivatal bonyolítja le.

A részletes felhívást a kormany.hu oldalán találjátok.

Felvételi 2018: hány pluszpontot kaphattok az OKTV-helyezésért?

Hány pont jár a 2018-as felvételin az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőseinek? Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen és a szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, 11-20. helyezésért 50, 21-30. helyezésért 25 többletpont jár a felvételizőknek.