szerző:
Eduline

"Ez az állandó változás, ez a hektikusság abszolút bizonytalanságot generál" - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) új elnöke.

©

„Gyönyörűen látszik az oktatásban az ötletelés mindenféle módja, a kollégák nincsenek erre felkészülve, és akkor képzeljünk el egy tanító nénit, vagy egy általános iskolai pedagógust, aki szembe találja ezzel a feladattal magát, én azt gondolom, hogy nincsenek könnyű helyzetben, és talán egy kicsit nyugvópontra kellene pakolni az oktatás mindennapjait, mert ez az állandó változás, ez a hektikusság abszolút bizonytalanságot generál” – mondta a Hír TV-ben Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének új elnöke.

Egyszerűen lehetetlen, hogy felüti a fejét egy ilyen javaslat, és attól kell tartani, hogy záros határidőn belül meg is kell valósítani, miközben nem tudunk róla semmit - mondta arról, hogy Simicskó István kormánybiztos már az iskolában hazafiasságra nevelné a gyerekeket.

A PSZ elnöke kifejtette: az érdekegyeztetés színterei nem működnek, nem kapják meg azokat a tervezeteket, amelyek formálják az oktatást. "Pedig meg lehetne beszélni minden olyan problémát, ami feszíti a kollégákat a tantermekben. Hiszen arra van a szakszervezetek, hogy jelezzük a problémákat" - mondta, hozzátéve: hétvégi tisztújító kongresszusukon négy és fél órán keresztül sorolták a munkatársaik azokat a problémákat, amelyeket a pedagógusok érzékelnek.

Nem lesz külön tantárgy a hazafias nevelés az iskolákban?

Külföldi példák mutatják, hogy a gyermekek hazaszeretetre nevelése jó dolog - ezt mondta a Hír TV-nek Simicskó István, aki kormánybiztosként felel a hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatokért. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Simicskó István volt honvédelmi minisztert a hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor 2020.

Pénzkivonás, munkaerőhiány, munkaterhek: ez a legnagyobb baj a PSZ új vezetője szerint

Az életpálya bevezetésekor a pedagógusok nem egyszerre kapták meg az ehhez társított bért, pedig a PSZ szerint ez mindenkinek jár, és a minőségi munkát el kell ismerni - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) új elnöke. Szabó Zsuzsa, a szervezet új elnöke azt mondta, a kormányzatokon átívelő oktatáspolitikához véleményük szerint szükség lenne egy elemzésre, amelyből kiderülhet, mely területeken vannak problémák, melyek az erősségek és a gyengeségek.