szerző:
Eduline

A kormány 2 milliárd forintos keretet tervez arra, hogy minden iskolában legyen zongora. A zongora-terv az iskolák számára ingyenes és önkéntes lenne.

Az atv.hu-hoz eljutott információk szerint 2 milliárd forintos keretet tervez arra a kormány, hogy minden iskolában legyen zongora vagy pianínó – lehetőleg még a választások előtt.  A zongora-programot „a Kodály-évhez kapcsolódva, Kocsis Zoltán inspirációjára” valósítanák meg. 

A zongora-terv nem lenne kötelező, az iskolák maguk dönthetnék el, akarják a zongorát vagy sem – tudta meg az atv.hu annak kapcsán, hogy Balog Zoltán EMMI-miniszter nemrégiben egy konferencián a mindennapos éneklés fontosságáról beszélt, hangsúlyozva: a mindennapos éneklés nem jelent mindennapi kötelező énekórát.

Jön a mindennapos éneklés az iskolákban, de énekórából nem lesz heti öt

Nem lesz minden nap énekóra - mondta a mindennapos éneklésről szervezett konferenciát hétfőn Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Az eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a mindennapos éneklés nem jelent mindennapi kötelező énekórát. "Nem plusz terhekről beszélünk, hanem plusz lehetőségekről" - mondta.