szerző:
Eduline

Hogyan jelentkezhetnek hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba azok, akik nem szeretnék ebben az általános iskola segítségét kérni?

©

A jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal oldalán találjátok, a dokumentum hivatalos neve "KIFIR adatlapcsomag egyéni jelentkezéshez".

Az adatlapcsomagban két dokumentumot találtok: az egyik maga a jelentkezési lap, a másik pedig a tanulói adatlap.

"A felvételi eljárás során annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. A jelentkezési lapo(ka)t (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a középfokú iskolába kell megküldeni 2018. február 19-ig" - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A tanulói adatlapon kell sorrendbe állítani azokat a tanulmányi területeket, amelyekre a diák jelentkezett. A tanulói adatlapot (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a következő címre kell küldeni: Oktatási Hivatal – 9001 Győr, Pf. 694., 2018. február 19-ig.

Nagy nap vár több tízezer diákra, szombaton tartják a központi írásbeli vizsgákat

Szombaton tartják a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákoknak - közölte az Oktatási Hivatal. A 9. évfolyamon az írásbelire 54 ezer diák jelentkezett; a 6 évfolyamos gimnáziumi vizsgán mintegy 8600-an, a 8 évfolyamoson csaknem 6 ezren vesznek részt.