szerző:
Eduline

Kitiltják a mobiltelefonokat az egyik hatvani általános iskolából, a diákoknak reggel le kell adniuk a készülékeket, és csak tanítás után kaphatják vissza.

©

A telefonokat a portás egy zárható szekrényben őrzi majd a tanítás végéig, minden osztály külön-külön kosárba helyezheti a mobilokat - számolt be az RTL Híradó. Az igazgató szerint azt szeretnék elérni, hogy óra közben ne internetezzenek, szünetben pedig inkább egymással beszélgessenek a diákok.

A szabályzat értelmében mindenki köteles leadni a telefonját, sürgős hívás esetén sem kaphatják vissza, de a gyerekek az iskola titkárságáról telefonálhatnak a szüleiknek. Aki nem tartja be a szabályt, először szaktanári figyelmeztetést kap, másodjára pedig már csak a szülőknek adják vissza a készüléket. Az ombudsman szerint ez jogos, sőt ha a diákok zavarják az órát, szünetig el is lehet venni a készülékeket., a jövő tanévtől tilos lesz a mobiltelefonok használata a francia iskolákban, az intézkedésről a következő hetekben törvényi szabályozás születik, a tiltás a college-eket érinti, ahova 16 éves korukig járnak a francia tanulók.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a jövő tanévtől tilos lesz a mobiltelefonok használata a francia iskolákban, az intézkedésről a következő hetekben törvényi szabályozás születik. Az iskoláknak így lehetősége lesz megtiltani azt is, hogy kikapcsolt állapotban a diákokkal lehessen a mobiltelefonjuk.

Újabb országban döntöttek így: nem lesz több mobilozás a romániai tanórákon

Nem tarthatják többé maguknál az órákon és vizsgákon mobiltelefonjaikat a romániai diákok: a lehalkított vagy kikapcsolt készülékeket a tanterem egy erre kijelölt helyén kell ezentúl letétben helyezniük - egyebek között ezt tartalmazza az új iskolai keretszabályzat, amelyet szerdán ismertetett a román sajtó.