szerző:
Eduline

Külföldi példák mutatják, hogy a gyermekek hazaszeretetre nevelése jó dolog - ezt mondta a Hír TV-nek Simicskó István, aki kormánybiztosként felel a hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatokért.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Simicskó István volt honvédelmi minisztert a hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor 2020. május 17-ig.

Simicskó István – többek között – „az érintett tárcákkal együttműködésben vezeti és koordinálja a hazafias és honvédelmi nevelés mint kiemelt kormányzati közfeladathoz kapcsolódó stratégia kialakítását, megalkotja a stratégia végrehajtásához szükséges cselekvési terveket, koordinál és együttműködik a hazafias és honvédelmi nevelésben érintett ágazatokkal a stratégiában meghatározott célok hatékony megvalósítása érdekében, ennek elősegítésére tárcaközi szakértői munkacsoportot hoz létre, illetve működtet”.

Emellett „felülvizsgálja a honvédelmi nevelés megvalósításához kapcsolódó közfeladatrendszert, majd végrehajtja a szükséges átalakításokat, a hazafias és honvédelmi neveléssel összefüggő közfeladat ellátása érdekében javaslatot dolgoz ki elkülönített állami pénzalap létrehozására, kialakítja a lövészet és más, a hazafias és honvédelmi neveléshez köthető tevékenységek fejlesztési rendszerét”.

Nem lesz külön tantárgy

A kormánybiztos a Hír TV-nek azt mondta, külföldi példák mutatják, hogy a gyermekek hazaszeretetre nevelése jó dolog. „Alapvetően a közismereti tantárgyakban helyezik el, nem külön tantárgyként. Történelem-, földrajzórákon, állampolgári ismeretek órákon tanítják” – említett néhány megoldási lehetőséget.

Azt mondta, ugyan nem katonákat nevelnének az iskolákban, de a honvédelem is profitálhatna az újfajta oktatásból, az a cél, hogy a diákok kötődjenek a hazájukhoz és „egészséges nemzettudatuk” legyen.

Tényleg jön a hazafias nevelés, már kormánybiztosa is van

A hazafias nevelésért felelős kormánybiztos lett a volt honvédelmi miniszter, Simicskó István. A hétfő este megjelent Magyar Közlöny szerint Simicskó István volt honvédelmi minisztert a hazafias és honvédelmi neveléssel, illetve az ezzel összefüggő beruházásokkal kapcsolatos feladatokért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor 2020. május 17-ig - írja a hvg.hu.