szerző:
Eduline

Szombaton tartják a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit, azonban a középiskolai, gimnáziumi felvételi jelentkezés nem szombatig tart. Meddig lehet leadni a jelentkezési lapokat?

©

A 9. évfolyamon az írásbelire 54 ezer diák jelentkezett; a 6 évfolyamos gimnáziumi vizsgán mintegy 8600-an, a 8 évfolyamoson csaknem 6 ezren vesznek részt. A diákok magyar nyelvből és matematikából adnak számot tudásukról.

Szombaton tartják a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákoknak, azonban a középiskolai jelentkezési határidő nem szombatom ér véget.

Nagy nap vár több tízezer diákra, szombaton tartják a központi írásbeli vizsgákat

Szombaton tartják a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákoknak - közölte az Oktatási Hivatal. A 9. évfolyamon az írásbelire 54 ezer diák jelentkezett; a 6 évfolyamos gimnáziumi vizsgán mintegy 8600-an, a 8 évfolyamoson csaknem 6 ezren vesznek részt.

 "A felvételi eljárás során annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. A jelentkezési lapo(ka)t (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a középfokú iskolába kell megküldeni 2018. február 19-ig" - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Középiskolai felvételi: így lehet titokban tartani a jelentkezést

Hogyan jelentkezhetnek hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba azok, akik nem szeretnék ebben az általános iskola segítségét kérni? A jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal oldalán találjátok, a dokumentum hivatalos neve "KIFIR adatlapcsomag egyéni jelentkezéshez". Az adatlapcsomagban két dokumentumot találtok: az egyik maga a jelentkezési lap, a másik pedig a tanulói adatlap.