szerző:
Eduline

Gyűjtést szervez a Diákvagyok Mozgalom azoknak a diákoknak a bírságára, akik a február 23-i tüntetés után az úttesten vonultak, ezért a rendőrség szabálysértési eljárást indított ellenük.

©

"Mindhárom eddig megtartott több ezres diáktüntetés békés, előre bejelentett, törvényes és jó hangulatú volt. A szervezők kérték, hogy a rendezvényünk lezárása után senki ne kezdjen olyan magánakciókba, amelyek esetlegesen jogszabályba is ütközhetnek. Néhány fő február 23-án ennek ellenére a diáktüntetés után a Kossuth térről vonulásba kezdett, és másokat is erre buzdítottak, ám sajnos szervezőként nem vállalták ennek jogi felelősségét, és nem is tájékoztatták megfelelően a csatlakozni kívánó diákokat, milyen következménnyel járhat a részvételük az úttesten való vonulásban" - írják a Diákvagyok Mozgalom szervezői.

Közleményükben hozzáteszik: úgy döntöttek, segíteni fognak a nehéz helyzetbe került résztvevőkön."Ennek érdekében egy pénzügyi alapot hozunk létre, amelyre várjuk mindenkinek a felajánlását, támogatását, aki segítene, és ezzel kiállna a szerintünk aránytalan rendőri fellépés során meghurcolt diákok mellett. Az ide befolyt pénzt a diákok bírságainak fedezésére fordítjuk" - írják.

Február 23-án a Független Diákparlament szervezett demonstrációt az oktatási rendszerváltásért. A tömeg - több ezren vettek részt a bejelentett megmozduláson - a Deák Ferenc tértől a Kossuth térre vonult. A diáktüntetés végén harminc-negyven ember továbbindult tüntetni, őket a Vadász utcában körbezárták és igazoltatták a rendőrök.

Diákokat igazoltattak a rendőrök a péntek esti tüntetés után

A pénteki diáktüntetés végén harminc-negyven ember továbbindult tüntetni, őket a Vadász utcában körbezárták és igazoltatták a rendőrök - írja a hvg.hu. Ahogy arról korábban beszámoltunk, több ezren vettek részt péntek este a Független Diákparlament tüntetésén a Kossuth téren. A hvg.hu beszámolója szerint a demonstráció végén egyes tüntetők füstbombát indítottak, majd harminc-negyven ember továbbindult a tüntetésről.

A diákokat nem lehet megfélemlíteni - Budapesten tüntettek az oktatási rendszerváltásért

"A jelenlegi oktatási rendszer rohad" - hangzott el a Kossuth téren, ahol több ezer diák, szülő és tanár tüntetett az "oktatási rendszerváltásért". A tömeg a Deák Ferenc térről vonult át a Parlament elé, ahol bejelentették: március 15-én ismét utcára vonulnak.