szerző:
Eduline

Zaklatással vádolják az ELTE egyik oktatóját, fontos felvételi dokumentumot kaptak kézbe a jelentkezők, a jövőben adómentes lesz több ösztöndíj - ezek voltak a hét hírei.

„A tanárok munkájának minősítését részben a diákok véleményére kellene alapozni”

Teljesen átalakítanák a pedagógusminősítést, vitáznának a kilenc évfolyamos iskola bevezetéséről, ingyenessé tennék az első diploma megszerzését - többek között erről beszélt az Eduline-nak adott interjúban Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, aki szerint a tanári fizetést nem a „ledolgozott” évek száma alapján kellene meghatározni, a tanárok munkájának minősítését részben a diákok véleményére kellene alapozni. A teljes interjút itt olvashatjátok el.

Zaklatással vádolják az ELTE egyik oktatóját

Az Index pénteken arról írt, hogy egy névtelen Facebook-üzenet szerzője azt állítja, az ELTE egyik professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta, nemcsak őt, hanem más kollégákat és hallgatókat is. A poszt írója azt is hozzátette: az ügyben etikai tárgyalás volt az egyetemen, ennek eredményét várja „hetek óta”. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

©

"Majdnem mindig van valami rendezvény, karaoke, fröccspong, sporthét"

Új cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót. 1. rész: Szabó Tímea, a Pannon Egyetem harmadéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója.

Felvételizőknek: fontos dokumentumot hoztak nyilvánosságra

Megjelent a keresztféléves felvételi tájékoztatójának kiegészítése, új képzéseket is meghirdettek az egyetemek és főiskolák. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

"A 21. század oktatásának nagyon másról kellene szólnia"

"Végre tényleg értékelni kell azokat, akik tanítanak" - mondja Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke, aki vendégszerzőnknek adott interjúban a tankönyvek és atlaszok sorsáról, az érettségiről is beszélt, és persze arról, hogy mi választja el a XIX. és a XXI. század oktatását. És hogy milyen érzés egy lelőtt amerikai repülőgép alumíniumdarabjából készült vietnámi fésűt a kezébe fogni. Az interjút itt olvashatjátok el.

Adómentes lesz több ösztöndíj

Több, állam által nyújtott támogatás és ösztöndíj lesz adómentes a jövőben a parlament keddi döntése értelmében. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás