szerző:
MTI

A kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyal a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdán kezdődő évadnyitó ülésén, Mezőkövesden - írta a Magyar Nemzet.

©

A lap szerdai számában idézik Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki elmondta: a frakció elvárása a kormánnyal szemben, hogy emelkedjen a közoktatásban a képzés színvonala, valóban szakmát és boldogulást adjon a szakképzés, és csökkenjen a lemorzsolódás az egyetemeken és főiskolákon.

Rogán Antal hangsúlyozta, hogy minden javaslatot megvitatnak, így például Pokorni Zoltánét is, aki felvetette, érdemes-e meghosszabbítani az általános iskolai képzés idejét egy évvel. A konkrét felvetések között említette a szakképzés és a gimnázium kapcsolatát is. Nem először kerül elő  a kilencéves általános iskola ötlete, részletes cikkünket itt olvashatjátok el.

Van egy olyan álláspont, hogy nem szabad összekeverni az egyetemre való felkészítést és a szakképzést - mondta. Nyilvánvaló, hogy változtatni csak a 2016-os tanévtől lehet, a döntéseket legkésőbb ősszel meg kell hozni - tette hozzá a politikus.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!