szerző:
Eduline

Simicskó István honvédelmi miniszter irányításával zajlik a Honvédelmi Sportszövetség megalakítása, mely egyfajta nemzetőrségként is funkcionálhat. A gyerekeknek is lenne szerepe benne.

©

Október 6-án került fel a kormány oldalára a Honvédelmi Sportszöveteségről szóló törvénytervezet - hívta fel a figyelmet a honvédelmi területen jól értesült gyomberbela.blog.hu. A szöveg a következőképp érvel a létrehozás mellett:

a szuverenitást, területi épséget, hazánk lakosságának biztonságérzetét negatívan befolyásoló biztonsági fenyegetések a nemzet egészét érintik, e téren életkorra, nemre, társadalmi származásra, vagyoni vagy születési helyzetre, vallási vagy politikai meggyőződésre tekintet nélkül minden magyar állampolgárnak van tennivalója."

A kulcs természetesen az életkorra való tekintet nélkül. Az új testület a toborzó tevékenysége során megkeres majd számos sportegyesületet. Párhuzamosan a Kadét Szövetségnek megalakításával a szervezett szabadidős programokon, versenyeken keresztül a közösségi kapcsolatot, az összetartozás élményét kívánja majd nyújtani a résztvevő diákoknak is.

A Honvédelmi Sportszövetség által kiemelten támogatott sportágak és tevékenységek lesznek, a lövészet mellett, más technikai sportok is, mint az ejtőernyőzés és a búvárkodás. Emellett kiemelten támogatott lesz a judo, a tájfutás, az öttusa, a vívás és a hagyományőrzés.

A javaslat nem tartalmaz részleteket arra vonatkozóan, hogy a honvédelem által szervezett közösségek pontosan milyen foglalkozásokkal nevelnék a gyerekeket a hazafiasságra.