szerző:
Eduline

Tömegesen mondtak fel a dolgozók nyáron a Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban - írja a 168 Óra.

©

A lap szerint a korábbi igazgató, Kormos László újbóli igazgatói kinevezését nem támogatta a gimnázium tantestülete, az általános iskolai munkaközösség viszont igen. Az igazgató 2013 szeptembere óta áll az intézmény élén, idén augusztus közepén kapta megbízását az újabb ötéves ciklusra. Egyedüli pályázó volt.

Az igazgatóválasztás olyan konfliktushelyzetet teremtett az iskolában, hogy a tanári karból összesen 15-en adták be felmondásukat szeptember elejéig, 12 tanár, egy óraadó, egy iskolatitkár, de még a portás is felmondott.

A felmondások miatt kialakult tanárhiány komoly problémát okoz, az érettségizőket is érinti. A végzős diákok jelenleg nincsenek tisztában azzal, hogyan fognak leérettségizni, mert egyes fakultációk el sem indultak, csoportbontás sem történt még meg mindenhol.

Tizenkét pedagógus mondott fel a Budai Nagy Antal Gimnáziumban

Tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban - van olyan osztály, amely az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.