szerző:
MTI

Eltérő időtartammal hétfőtől rendkívüli tanítási szünet lesz a hideg idő miatt tizenhárom hajdú-bihari településen -...

©

Eltérő időtartammal hétfőtől rendkívüli tanítási szünet lesz a hideg idő miatt tizenhárom hajdú-bihari településen - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap. Körösszegapátiban pénteken sem volt tanítás, és a jövő héten is zárva tart az általános iskola - közölte Benke Valéria.

Február 6-10. között nem lesz tanítás Hajdúnánáson, Tiszagyulaházán, Görbeházán, Újtikoson, Berekböszörményben, Bihartordán, Csökmőn, Nagyrábén az óvodákban és az általános iskolákban; hétfőtől szerdáig zárva lesz a Nagykereki általános iskola és a kismarjai óvoda, ez utóbbi a nagyszámú megbetegedés miatt, míg Szentpéterszegen és Gáborjánban csak hétfőn nem lesz tanítás.

A 18 ezer lakosú Hajdúnánáson valamennyi oktatási intézmény - több óvoda, általános iskola és egy középiskola - zárva tart a jövő héten; az egyik intézményben fogadják majd azokat a gyerekeket, akiknek az elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni - tette hozzá a szóvivő.

A települések polgármesterei péntek óta folyamatosan tájékoztatják a katasztrófavédelmi igazgatóságot a tanítási szünetek elrendeléséről, amelyet a hideg időjárással indokolnak.

Pál Csaba, a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense elmondta: a megyeszékhelyen sehol nem kellett tanítási szünetet elrendelni az időjárás miatt. Az egyes intézményvezetők ezt saját hatáskörükben rendelhetik el - fűzte hozzá.