szerző:
Eduline

Idén sem számíthatnak pénzjutalomra a tanárok a közelgő pedagógusnap alkalmából. Sok iskola visszautasította a Klik által felajánlott egy szál virágot is - írta a VG.

©
Fennállása óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) soha nem tervezte be a költségvetésébe, hogy a tanárok, tanítók teljesítményét pénzzel is elismerje – mondta a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke. Galló Istvánné emlékeztetett, amikor még az önkormányzatok voltak a fenntartók, pedagógusnapon a legjobban teljesítők jutalmat kaptak.

A VG értesülései szerint a Klik az iskoláknak az idén azt ajánlotta fel, hogy a pedagógusoknak egy szál virágot adnak, illetve oklevelet kaphatnak azok, akiknek tanítványa a jelentősebb tanulmányi versenyeken kiválóan szerepelt. Ezt az ajánlatot több iskola is visszautasította.

Gallóné ebben a szituációban cinikusnak, megalázónak tartja a Klik által felajánlott elismerést. A PSZ vezetője szerint az egész oktatási rendszernek a hibája, hogy a minőségi munkát nem ismerik el, hiába hivatkozik a kormányzat a minősítési rendszerre. Azt is hangoztatta, hogy június első vasárnapján a nem pedagógus végzettségű oktató-nevelő munkát segítőkről sem szabad elfeledkezni, akik 2008 óta nem kaptak béremelést, és nem kapnak jövőre sem.

„Szomorú lesz az idei pedagógusnap, a kollégák rettentően kimerültek, nincs meg az oktató-nevelő munkához szükséges nyugalom, a tárgyi feltételeket sem tudja biztosítani a fenntartó, komoly kihívás az intézményekben tanítani” – hangoztatta Gallóné.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!