szerző:
Eduline

Kirúgták a focicsapatból és felfüggesztették az iskolából azt a kaliforniai diákot, aki egy vak társa segítségére sietett.

©

A kaliforniai Huntington Beach gimnázium vak diákjára támadt az egyik iskolatársa, ököllel ütlegelni kezdte, amire egy másik társuk közbelépett és kiütötte a támadót - írta a Daily Mail, ahol videót is találtok az esetről.

A fiú, miután kiütötte a támadót, odament a vak társához és miután meggyőződött róla, hogy jól van, visszament a másik fiúhoz, akitől megkérdezte, mit gondolt, amikor egy vak diákra támadt és mi a problémája.

A középiskolás fiút hősként ünnepelték a társai, az iskolát azonban nem hatotta meg, hogy csak a látássérült osztálytársát akarta megvédeni, felfüggesztették és a focicsapatból is kirúgták. Mint mondták, a diák megsértette az iskola „erőszakkal szembeni zéró tolerancia” alapelvét.

Most petíció indult a fiú mellett, hogy adják vissza neki csoporttagságát és vegyék vissza a suliba, mert ő csak megvédte az elesettebb társát. Az első támadót a rendőrség vette őrizetbe.