szerző:
Eduline

"Köszönöm szépen a január 22-i Szalay utcai szerenádot és a születésnapi ajándékot" - írta Hoffmann Rózsa köznevelési...

©

"Köszönöm szépen a január 22-i Szalay utcai szerenádot és a születésnapi ajándékot" - írta Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár a Szabad Oktatásért elnevezésű, másfél héttel ezelőtti demonstráció szervezőinek.

Az államtitkár 66. születésnapján néhány középiskolás az Alma Együttes "Ma van a szülinapom" című slágerére egy-egy szál rózsát és egy nagy szívecskét adott volna át Hoffmann Rózsának, aki azonban nem találkozott a diákokkal.

A középiskolások által ma közzétett, de január 23-i dátumú levélben azt írja, "szíves meghívásuknak, hogy az utcai demonstráción, színpadra lépve folytassunk nyílt vitát, nem kívánok eleget tenni, mert a vitának nem ez a megfelelő formája. Ám - amennyiben erre igényt tartanak - két-három képviselőjükkel szívesen találkozom egy tea mellett lefolytatott, nem sajtónyilvános beszélgetésre".

A tüntetés szervezői válaszlevelükben leszögezték: továbbra is szeretnének nyilvános vitát folytatni, ezért azt "javasolják" a köznevelési államtitkárnak, hogy kezdjen konzultációt a szakmai szervezetekkel.