szerző:
Eduline

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a Lovassy László Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium vezeti a HVG 2016-os középiskolai rangsorát. Csütörtökön megjelenik a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

A legfrissebb, 2017-es rangsort itt találjátok.

Az összesített rangsor első helyén ismét a Fazekas-gimnázium áll, amely kettő - a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított - alrangsorban is az első helyet szerezte meg. A lista második helyezettje a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, míg a harmadik helyen Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium áll.

A tíz legjobb középiskola

Rang

Intézmény

1.

Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium

2.

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)

3.

Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium

4.

Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

5.

ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (Budapest)

6.

ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnázium (Budapest)

7.

Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)

8.

Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

9.

Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium

10.

Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

Az összesített rangsor mellett a kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n szerzett helyezések alapján összeállított intézményi listát.

A legjobb szakközépiskolák listáját itt találjátok, míg a legjobb egyházi iskolákat itt.

Mivel a tanulmányi és a felvételi adatok nem mindent árulnak el a középiskolákról, ezért a HVG az idén is bemutatja a rangsor első száz iskolájának szolgáltatásait, tanulmányi, sport- és egyéb sikereit egy-egy írásban.

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!