szerző:
Eduline

Másodfokon 2 év börtönbüntetést kapott az a budapesti tanár, aki évtizedeken át zaklatta tanítványait. A férfit 3 évre a közügyektől, 5 évre pedig a tanári foglalkozás gyakorlásától is eltiltották.

©

Ahogy korábban mi is írtunk róla, évekig zaklatta hetedikes-nyolcadikos tanítványait a médiaiskola vezetője, és tanára. A bizonytalan, bátortalan lányokat kereste, és nagyon ügyelt arra, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort.

A Fővárosi Törvényszék most azt mondta ki, hogy a tanár 2010 és 2012 között két 15 éves lánytanulóval is intim viszonyba került. A kapcsolat során a vádlott a sértetteket nem fenyegette és nem volt velük erőszakos sem, azonban a szakértői vélemény alapján megállapítható, hogy a vádlottnak a sértettekkel fenntartott kapcsolata a fiatalok erkölcsi és pszichoszexuális fejlődését negatívan érintette - írja a 444.hu.

A vádlott 2007-től 2012-ig igazgatóként irányított egy közhasznú egyesület által üzemeltetett budapesti média iskolát, ahol előadói, tanári és foglalkozásvezetői feladatokat is ellátott. A vádat nem tagadta, de védőe azzal érvelt, hogy az iskola nem oktatási intézmény, hanem mindig is szakkör jellegű gyakorlati képzés volt, ezért a sértettek nem álltak a felügyelete alatt.

Újabb botrány: egy Facebook-poszt miatt nem kapta meg a tanári állást

Vári Anikót azért nem vették fel a makói szakgimnáziumba tanárnak, mert egy Facebook-posztban nem értett egyet Lázár Jánosnak azzal a kijelentésével, hogy a PISA-eredmények a tanárok lelkén száradnak.Az Egyenlő Bánásmód Hatóság egyértelmű jogsértést állapított meg, az iskola azóta az EBH-t perli - írja az Abcúg.