szerző:
MTI

A marosvásárhelyi 7-es számú általános iskola tanulója a román oktatási minisztérium és a román posta által diákoknak...

A marosvásárhelyi 7-es számú általános iskola tanulója a román oktatási minisztérium és a román posta által diákoknak meghirdetett vetélkedőn vett részt - írta a Népújság című helyi napilap. Ennek lényege az volt, hogy ki tud a legrövidebb idő alatt a legtöbb képeslapot összegyűjteni a világ különböző országaiból.

Körtesi Sándor Gábor, a diák tanára több nyelven terjesztette azt a felhívást, amelyben arra kérte barátait és ismerőseit, hogy küldjenek Boni Zsuzsánna címére képeslapot. Nem várt sikerrel járt a felhívás, hiszen a közösségi oldalakon való terjesztésnek köszönhetően kezdetben naponta tíz-húsz képeslap érkezett, majd több mint száz, de volt olyan nap is, amikor négyszázhetven képeslapot számoltak össze.

A tanár szerint a legtöbb képeslap Magyarországról érkezett. Egyesek csak megcímezték és jókívánság kíséretében küldték el, mások viszont személyes üzenetet is írtak, sokan pedig könyvet is postáztak. A legérdekesebb képeslapnak bizonyult egy háromdimenziós átlátszó képeslap, amelyet Japánból küldtek.

Európán kívülről 30 államból címeztek lapot a diáklánynak, így például a Dél-afrikai Köztársaságból, Costa Ricából, Chiléből és Új-Zélandról. Egy ausztráliai partnerük megszervezte, hogy a Déli-sarkról is küldjenek, de mivel ritkán járnak a jégtörő hajók, a remélt képeslap nem érkezett meg határidőre. A verseny végéig 9144 képeslap jött Boni Zsuzsánna címére, és ezzel megnyerte a vetélkedőt, de azóta a tízezredik is megérkezett.